Wednesday, July 7, 2010

1 per 1

salam ku ucapkan...lame sgt aku takde update..so dengan takde buat ape-ape arini aku meng'update' blog ni...firstly pasal aktiviti bebasikal aku...buat sementara ni tergendala kejap pasal hujan satu hal...ni tengahh cari barang-barang nak meng'upgrade' kira naik taraf la basikal ni..cewah..basikal pon ade naik taraf ekk?..cam nak dpat "iso' jek...kalo kat sini ala-ala W.O.F hehehe... aritu mase join orang mount main basikal gear belakang buat hal plak mase nk tukar gear rendah ke gear tinggi...tetiber je sangkut..hampeh tul..da patah hanger die.. antor kedai kena 30 dolar mahal tul..kalo dalam trademe dalam 10-15 dolar jek..erm..takpe le....mende nk urgent...rear derailleur aku pon bengkok da cage die..kena cari lain..da dapat ganti... beli kat trademe je pon..so skang nk cari brake ngan tayar...pasal aku punya brake yang lame guna V-brake...pesen lame...so nak cari yg disc plak...so tengah cari lagi la ni..

seminggu ke dua minggu lepas anak aku ziqr da makin laju merangkak nyer..sekarang da masuk dapur plak...erm..pasni masuk bilik air plak..kena tutup pintu ni bahaya...skang da pandai mapah-mapah dah..nak stat bejalan la tu tak lama lagi...aritu kat umah nyer si ida..manjat-manjat kat depan tv..da jatuh..bawah mata luka sket tekena bucu ...biase la budak laki...kalo takde calor-balor tak hero kn?? hehehe..semalam tumpahkan air plak..ish ish ish...abes carpet kena air teh tarik... sekarang da takley nak letak barang-barang kat bawah semua kena letak tinggi-tinggi kalo tak abes la umah kena kemas ngan die ni...kekandang seronok gak tengok...bab nak susun balik tu yang aku malas....

2 ari lepas aku nak pegi buat W.O.F kete...tapi tak lepas da...kena ganti lower ball joint plak tuh...alhamdulillah skang da ganti baru...so takde gegar-gegar lagi..tapi tu la..sebelom tuh kedai tu nk cari spare part takde la plak aku punya ni...yang secondhand pon takde...so kena la import baru dari jepon....sebab nyer aku nyer panjang sket dari yang biase..tu yang die pelik tuh....terbang jugak la ratus-ratus dolar..takpe la kete punya pasal..kang tak g keje plak aku kalo takde kete...

sabtu lepas pegi umah bakhtiar melawat baby baru...iryad mustapa name nyer..sedap bunyi nyer...aku pegi ngan nihra pasal die tak jadi follow orang-orang albany pegi main salji kat ruapehu sane tuh..aku memamng takmo pegi pasal da penah pergi dulu..cukup la skali...nk pegi tempat lain plak...asik tempat same jek....tahun depan ade 2 lagi baby baru akan muncul..hehhee..sape?? nantikan kemunculan nyer...hikhik..cam nak tunggu wayang plak kn?

kelmarin kat tempat keje aku ade buat audit...kate nyer kebersihan dapat 100% bersih..pergh dapat pujian tuh dari staff-staff kt situ hehehe..siap dapat adiah ngan kad tuh supervisor aku bagi...yippieee!!!

semalam jugak birthday orang umah aku...da tua da ler....tak jemput sape-sape pon buat sendiri-sendiri je kat umah...kecik-kecik je..."selamat harijadi buat mama,moga abes PHD cepat..murah rezeki,dipanjang kan usia hendak nyer"

oklah sekian saje..terima kasih....

p/s "Kamu dapat mengenal lebih banyak tentang diri seseorang itu dari adab dan pertanyaannya, bukan dari jawapan-jawapannya"

0 comments:

Newer Post Older Post Home