Monday, May 10, 2010

basikal,makan dan trip..


assalammualaikum...pergh! punya la lame aku nk update blog ni..lagi pon takde citer dan idea aku nak curahkan dalam blog aku ni...so memang terbiar dan semak samun la aku punya page ni yek...ni kire aku da bersihkan balik la semak samun ni....kang lame tak update jadi semak balik.....aku nk citer pasal basikal nagn trip kali ni...

firstly nk citer pasal makan dulu....sejak dua menjak ni asik makan jek aku ni...senaman nyer takde...aduhaiii...lemak makin tebal da....minggu lepas ade kawan orang umah aku dari mesia datang melawat....pon makan-makan jugak....leg of lamb plak tuh...uihhhh...aku ajak gak biha sefamily ngan abg mie sefamily....ajak makan tengah hari sekali...kawan orang umah datang blah malam tak jadi datang siang katenyer pasal nak shopping2 dulu...huhuhuhu....die dok kat city ngan cousin nyer....so kena la pick up die....sementara nk nak tunggu die abes shopping tu kita oraang singgah umah ijah(habil) saje melawat anak nyer....anak nyer pun kena simpton ekzema cam anak aku gak..kesian plak nengok......ermmm da janji ngan kawan orang umah tunggu kol 8 nak pick up die....next few days nyer plak si jun ngan joe(syukur)name glamer buat sesi warming house kat umah nyer.....ermmm tau-tau je la...makan lagiii!!aiyaaa makin sehat la badan aku nanti...dorang baru pindah umah....menu utama nyer satay ngan mussel....lain2 potluck....huiii semangat.....

ni citer pasal trip plak....kita orang planning nk buat trip ke mt.ruapehu buat kali kedua plak....kali ni 2 family yang tak penah pergi akan ikut same iaitu adnan (da pindah ke hamilton bulan lepas) dan si syukur....dorang baru sampai so teringin nk pergi sane....aku??mungkin tak akan turut same sebab da pernah pegi ...nak simpan duit beno nyer pasal nak balik mesia....horeyyy!!!tapi tak tahu bile nak balik nyer lagi...ngeh ngeh ngeh....kemungkinan 2,3 dan 4 julai trip tu nanti...dengor-dengor nak duduk di turangi kalo tak silap....ade la dalam 40 minit ke whakapapa(tempat main ski)tahun lepas kita orang ke turoa....

ok pasal basikal plak....dah 2 weeks aku cari basikal ni....tp takde yang bekenan plak nengok...kalo ade pon mahal-mahal..tak mampu pokcik nak boli satu...nak tunggu closing harga da mencecah 3-4 ratus...umang aiiii....beli kat trade me jek...hehhee mudah sket...malas nak ke kedai basikal beno nyer....aku beli basikal bukan nyer pae skang kan da trend basikal kat kampung halaman...so cadang nyer nak bawak balik sebijik...orang lain bawak balik kereta...aku plak bawak balik basikal....huhuhu...ok la tu ade gak sourvenir dari sini ye tak??anggukkan jek la....nak beli kat mesia harga beribu-ribu...lagi sebab nyer pasal asik makan-makan jek...takde senaman...so tu sebab nk beli basikal..bley gak kayuh-kayuh kasik bakar itu lemak deyyy...hehehe...sekian....

p/s "Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

Newer Posts Older Posts Home